Red Centre

Lång var bussresan och tidigt ringde väckarklockan varje dag men med en destination som vår, och en bra guide, var det ändå ganska okej. Tre dagar spenderade vi i Red Centre med Emu Run experience. Vi har sovit under stjärnorna i våra swags, bakat damper (bröd gjort på öl) över elden och lärt oss om historia, kultur och geologi bland örnar, dingos och skorpioner.

Första dagen gick vi den dryga milen runt hela Uluru/Ayers Rock för att sedan efter middagen åka tillbaka för att se den ändra färg under solnedgången med mousserande vin i händerna.

Andra dagen gick vi upp för att se soluppgången över Uluru och den mindre kända men lika enastående Kata Tjuta/The Olgas, som vi sen också gjorde en lång vandring runt och igenom.

Efter välförtjänta kamelburgare och lite vedsamling åkte vi den långa vägen till vårt andra camp, där vi gjorde damper, känguru, en massa annat gott och drack ännu mer vin.

Sista dagen vandrade vi genom Kings Canyon i Watarrka National Park från gryning till värmeslagsdags och lärde oss ännu mer om denna del av landet och de som lever och har levt här.

Solbrända och extremt trötta på flugor laddar vi nu inför bilfärden ut från the one-of-a-kind outback och mot Adelaide!

 
Uluru Base Walk
 
 
Uluru sunset
 
 
Kata Tjuta
 
 
Attila/Mount Connor som också kallas Fooleru för att många brukade missta det för Uluru, och ser ut som en Giant Toothbrush 
 
 
Kings Canyon

Dagens BULA:
B - Kings Canyon views
U - bra guide med dåliga skämt och trevliga medpassagerare
L - "Cheerleader" - OMI, bästa Australien-låten!
A - det finns en växt som aboriginerna kan använda som ett snus för att lindra hunger och törst och kunna orka lite till under långa jaktturer på flera dagar

 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: