Everyday is a holiday on the Gold Coast

Jag har badat i havet och gått långpromenader längs stranden, och runt halva Surfers Paradise. Max har köpt en gitarr och ett fiskespö, och fiskat krabbor med våra roomies. Annars tar vi det ganska lugnt :) I lördags fyllde Max kollega år, så vi gick och lyssnade när hon spelade på en klubb. Det var första gången vi var på en klubb sen vi var i Sydney. Gamla och tråkiga som vi är.
Med utsikt över la beach jobbar jag som säljare 5 dagar i veckan och delar ut gratis skraplotter för the Holiday Club. 3 dagar i veckan tränar vi i en grupp som leds av en militär. 7 dagar i veckan letar jag efter ett annat jobb, där jag inte känner mig som försäljarna som ringer hem till mina föräldrar och som sen förstört hela deras kväll. De flesta blir iallafall inte lika arga som dem, och jag börjar vänja mig :)
I Surfers är det strandmarknad 3 gånger i veckan och fyrverkerier ser man typ lika ofta. Just nu är det skollov så det vimlar av ännu fler turister och det händer ännu mer grejer i centrum än vanligt, folk som sjunger på gatan och krokodiler och papegojor som man kan ta kort med. Ändå är det så lugnt - no worries som Aussies säger, och vi mår så bra!
 
och jag var SÅHÄR glad innan träningen igår efter att ha varit på stranden, igen

 
Från andra sidan floden, vid the Art Centre, har jag fångat vårt hus :)


Vardag


Jag och Sushi (Ja, hunden heter Sushi..)


Och Max är SÅHÄR lycklig för att han äntligen fick byta till sitt nya påslakan efter tvätten.

Dagens BULA:
B - specialpris på bananer. Flera dagar i rad.
U - i Australien är det ganska vanligt att få sin lön varje vecka - score! Men det är ju också trevligt att få sin svenska lön på det nu såhär 7 veckor senare.
L - "I can see clearly now" - Johnny Nash
A - det är skillnad på kaffe och kaffe. Om du vant dig vid billigt kaffe kan du bli onormalt effektivt påverkad av  koffeinet i kaffe av bättre kvalité.

Hittat hem

Jag älskar att vara här. Surfers Paradise är ett väldigt bra namn, men det skulle funka utan Surfers också:) Jag är så glad att vi inte stannade i Sydney. Nu har vi hitttat nytt och bättre boende också, på Sunset Boulevard (bara namnet). Vi har eget rum med EGEN TOALETT!!! och delar kök/vardagsrum med en tjej från Slovakien, en kille från Spanien och en massa japaner. Han som hyr ut stället, väldigt snäll lärare som erbjuder gratis träningspass, bor i en annan byggnad på tomten med sin dotter och några till utlänningar, plus hans HUND. Yes. Äntligen har vi packat upp väskorna och det känns bra.

Det enda som är jobbigt är väl att inte ha jobb. Å andra sidan kommer väl det vara det enda som är jobbigt när vi väl får det. Jag har sökt pinsamt många och nu har folk börjat ringa. Både jag och Max ska prova på säljobb, vi får se hur det går. Annars blir det väl mest sol, dyr glass och rabattletande på mataffären.

 
Dagens BULA:
B - jobbintervju idag!
U - solen skiner, som vanligt :)
L - "It's a beautiful life" - James Morrison
A - Ibland är en kram allt som behövs för att lösa ett problem

Byron Bay till Surfarnas Paradis

Nästa stopp var Byron Bay, en riktig backpacker stad. Det fanns inte direkt någon gratis parkering här, så vi bodde på hostel. Skönt med riktiga sängar och dusch :) Vädret var inte det bästa så att bada blev inte av, men vi cyklade på lite sightseeing runt staden och upp till fyren. Vi såg delfiner och knölvalar från Australines östligaste punkt, och klättrade lite i träd :) På söndagen var det marknad och vi åt oss mätta på en massa smakprov. Men det bästa med dagarna i Byron var såklart att få kryssa av Skydiving på min Bucket List. Falla från 4000 meters höjd - Bästa känslan!!
Efter sista natten gjorde vi en daytrip till Nimbin, hippie-staden som kom till efter en festival på 70-talet. En massa färgglada byggnader och människor som frågade om Max ville köpa olika slags droger. Ingen vågade fråga mig. Genom ösregnet i regnskogen åkte vi sedan vidare mot Surfer's Paradise. Nu sitter jag i ett litet hus där vi hyr ett rum, några månader eller tills vi hittar nåt bättre. Nu hoppas vi bara på att vi får jobb, så vi kan spara till resten av resan upp till Cairns, och kanske ännu längre!


 
 
Dagens BULA:
B - att hitta nånstans att bo, även om det bara blir en vecka
U - kylskåp.
L - "Everything's gonna be alright" - Bob Marley
A - Folk säger att ingenting är gratis och det kanske är sant, men mycket kan man få jävligt billigt