Från sockerchock till sockerfri Australia Day

Nu har jag som rubriken anger börjat min ordinerade anti-candida/anti-trött diet, som alltså är helt utan socker. Det inkluderar gluten, havre, mjölkprodukter, frukt och vissa grönsaker. Jag får inte heller äta bönor, svamp, vanligt salt eller dricka kaffe och vissa sorters te. 
 
Ska jag vara ärlig var det ändå ganska skönt att börja med dieten efter all tårta och koffein jag häller i mig på jobbet, och de cirka 30 söta mangor Max fick gratis av en kompis, men den känslan höll inte i sig särskilt länge. Jag menar, jag får ju inte ens äta BANAN!
 
Dagen innan helvetesdieten började var iallafall ett bra avslut på friheten. Vi åkte på Gold Coast Food and Wine Expo, Max julklapp, och smakade sönder vin, te, drinkar och all sorts mat. Dessutom fick vi se några av förra säsongens deltagare i Masterchef laga mat!
 
I tisdags unnade jag också mig själv lite açai och bircher müsli då vi åkte med Albert och Peyton till Brisbane för att hämta mitt pass. Vi hann också gå runt på muséet, genom botaniska trädgården och ta en paus i Southbank.
 
Idag är det Australia Day, regnig i år igen, och jag fick äntligen träffa Kacee för att fira lite tillsammans! Vi gick runt och kollade in alla marknadsstånd, uppträdanden och tävlingar i Bundall, innan jag kom hem och tog ett pooldopp precis innan regnet kom.
 
 
Brissie
 
 
Mango!
 
 
First day of diet: Frukost - vispat ägg med kokos och kanel, yoghurt med nöt/fröpulver
 
 
Lunch - brunt ris med kokos, kanel och mandelmjölk
 
 
Middag - stirfry med ris, tomat, broccoli, ägg och makrill
 
 
Australia Day!
 
Dagens BULA:
B - träffa Kacee
U - kramar!
L - "Thinking out loud" - Ed Sheeran
A - det finns en McDonald's app där man kan få gratis matkuponger
 

Det bästa av två världar

Är det något som ger en ny energi så är det ett besök av ens bästa vänner, som man inte träffat på alldeles för länge. Återföreningen i Sydney var absolut inte tillräcklig och det var så kul att få agera private tour guide i min nya hemstad till Surfers finaste turister, Frida och Paulina!
 
Trots jobbet lyckades vi få ut det mesta av tiden här, och nu är vi trötta men nöjda och lyckliga. Vi har haft filmkvällar som förr och sett våra klassiker, ätit Ben and Jerry's och gratiskakor på stranden och vapiano på restaurangbalkong, vi har tränat bootcamp och badat i havet. Frida och Paulina har besökt mitt café och jag och Max har tagit dem till vårt favoritställe Burleigh Heads, och temaparkerna Seaworld och Movieworld. 
 
Sista kvällen avslutade vi med grillning på stranden, och sen sa vi hejdå med trösten att vi inte måste vänta lika länge tills nästa gång vi ses. Även om veckan gick fort, var det en riktigt bra vecka!
 
 
Seaworld
 
 
@Vapiano
 
 
Photoshoot i Burleigh Headlands
 
 
Movieworld
 
 
Barbeque!
 
Dagens BULA:
B - ledighet 
U - Max tar hem bananer från jobbet
L - "All my friends" - Snakehips ft. Tinashe and Chance the Rapper
A - ibland måste man få skratta åt saker som bara du och någon som är viktig för dig förstår

Sjuka men festliga

Till slut fick jag över Albert på min sida och när han väl var igång gick det inte att stoppa hans julpyntande. Vi kunde inte hitta den stora granen i garaget men över-dekorerade istället den lilla och resten av vardagsrummet med kulor, blinkande ljus i alla färger och tillochmed en tågbana!
 
På julafton jobbade jag och sen hade vi knytmiddag med Albert, Peyton och Alberts föräldrar och bror. Vi stod för köttbullarna och julmusiken. Efteråt hade vi julklappsöppning och kände oss bortskämda hemifrån, innan det blev Max tur att åka till jobbet.
 
På juldagen var det också jobb som gällde men det var inte helt fel med jullunch med kollegorna. Och eftersom jag slutade tidigare hann jag dessutom tvinga Max att kolla på "Love Actually" med mig när jag kom hem!
 
Foten är nu helt bra men stukningen har bytts ut mot en envis förkylning som nästan hela huset drabbats av, och för mig även öroninflammation. Men lite husmorstips har hjälpt en hel del och snart har jag förhoppningsvis både helt fungerande fot och öron!
 
Nyåret firade vi med Janssons som inte fick plats på julbordet, traditionella rullar och champagne, som tyvärr inte smakade nånting trots att jag husmorstipsade halvt ihjäl mig. Vi fick iallafall en mysig kväll, även om den blev tidig än en gång för att Max skulle jobba. Men jag har lärt mig att det handlar mer om vad du gör, och inte exakt när du gör det.
 
 
Coffee art på jobbet. Tyvärr är jag inte konstnären
 
 
Julfint!
 
 
Julmiddag
 
 
Hur skit man än mår i kroppen så kan det ändå inte kännas skit när man är här
 
 
 Nyår
 
Dagens BULA:
B - smak tillbaka!
U - Alberts filmsamling
L - "Thinking out loud" - Ed Sheeran
A - om du har salt i näsan så blir den jättetorr