Ozzy christmas

Trots att vi inte fick någon snö så fick vi ändå en riktigt bra jul här i Surfers! På julafton jobbade jag på förmiddagen och sen lagade jag egen risgrynsgröt för första gången till mig och Max. Nu när vi lyxat till det och tillochmed köpt kanel blev det ganska så bra :) Vi öppnade julklapparna hemifrån och frossade sedan i dumle och svensk kaffe - tack! Vår finska housemate Elina fick också en dumle och hon blev så glad att hon gav den en kram. På kvällen blev det skype med Nordstrands och Karl Bertil Jonsson på youtube.

Juldagen började med en svettig långpromenad och bad i poolen innan det var dags rulla köttbullar. Till lunch hade vi långbord nere hos Albert med mat från världens alla hörn, och champagne! Annorlunda men riktigt gott och riktigt bra:) På kvällen tog jag, Max, Albert och Peyton en till promenad med Sushi innan Max och jag avslutade kvällen med att öppna de sista julklapparna, från varandra, och att titta på Svensson Svensson, haha.

Boxing Day, annandagen, är stora readagen här, men jag jobbade HELA dagen och Max orkade inte med alla miljoner människor och köpte inget trots att han följde med Albert och Peyton till Robina. Idag har vi inte heller gjort mycket p.g.a. regnet och att stackars Lillemax har fått öroninflammation...men han överlevde trots att han var nära att dö flera gånger :)
Dagen innan julafton åkte vi till Burleigh Heads igen, och denna gång hade vi en kamera. Så förbered er på en bildbomb längre ner!

 
Pro-gröt med massa massa kanel


Kaffet...<3

 
Julklapp hemifrån, så att vi inte glömmer Sverige ;) Tack för den och alla andra fina klappar!


Finsk jultårta/julstjärna!

 
54 Sunset Blvd. Max, Albert, hans dotter Peyton. Beth och Martha (England), Nagi (Japan), Ben (Tyskland/Australien), Elina (Finland). Morgan, vår housemate som är lite överallt ifrån, var tvungen att jobba.


BURLEIGH HEADS

Dagens BULA:
B - gelalalato, mums!
U - regn=mysdag
L - "Something I need" - OneRepublic
A - det kanske ändå är värt att betala den där summan till försäkringsbolaget när man reser utomlands.
 
Nya jobb och fina klappar

Äntligen har jag två jobb jag trivs med! Quack'R'Duck och Baker's Delight. På Quack'R'Duck har jag redan fått varit guide (även om vi fastnade på rampen upp från vattnet i ca 1 timme så gick det rätt bra) OCH jag har sett en delfin! På Baker's Delight har jag redan jobbat en stängning, och eftersom de inte hittat någon välgörenhetsorganisation som kan ta hand om överflödet som de inte säljer under dagen, tog jag med pinsamt mycket bakverk hem. Max fick bära en hel sopsäck. Våra housemates blev rätt nöjda :)

Vi har också fått ett STORT paket med julklappar hemifrån, som jag lyckats hindra Max från att öppna! Tack så mycket familjen Nordstrand och Lundholm, vi saknar er! Pepparkakorna och julpyntet har vi iallafall tagit fram, och vi har haft luciamys framför julkalendern på svt-play.

Förutom det har jag som vanligt tagit promenader med Sushi och tränat bootcamp. I torsdags körde vi styrkepass i spöregn och blixtnedslag - hardcore training sa Andrew :) Eftersom vi ändå var genomblöta körde vi det traditionella avslutningsdoppet med kläderna på och stretchade i vattnet.

Nu har jag och Max också lyckats vara lediga samtidigt, så igår blev det julshopping i Pacific Fair shoppingcenter, och sen utekväll på Melbas med träningsgänget där gubbarna bjöd på drinkar. Idag blev det Dreamworld och nu ska vi in till Surfers och kolla julevenemang och förhoppningsvis dricka jullatte på starbucks! Livet är rätt bra.


Bilder från Quack'R'Duck Tour. Lyxhus i Southport!

 
Tjockar oss efter jobbet!Julklappar och julmys!


Sushi i duschen efter långpromenad i värmen


Träning

 
På Melbas

 
Dreamworld <3 Fick ansiktsmålning av aboriginerna :)

Dagens BULA:
B - djurkalas på Dreamis
U - våra nya housemates! Även om de som japanerna inte heller alltid diskar efter sig, så är de rätt bra allihop :)
L - "Happy Xmas (War is over)" - John Lennon
A - aboriginer kan ha flera totem. En för sitt namn och familj, en för språket och en för hur man är som person
 

Julstormar

Sommar=regn även i Australien. Men här innebär det också en hel del åska! På grund av the insane storms har jag fått jobba ännu mindre än under schoolies. Dock har jag såklart inte vilat, utan varit på en massa intervjuer. Idag var jag ombord på Quack'R'Duck, en turistbuss/båt. Jag ska nog börja där som guide och biljettförsäljare! Jag har också varit på intervju på ett lyxkontor, och imorgon har jag trial på ett bageri. Som min träningskomis sa:"You're everywhere".

I helgen trotsade jag, Max och Albert vädret och tog en vandringstur i Burleigh Headlands. Vi klättrade genom regnskogen och tog sen ett dopp på andra sidan i strömmen där havet möter floden :) Sen tog vi en promenad till Miami. Lämnade mobilen hemma för att den inte skulle bli blöt (även om vi lyckades åka precis under ett långt uppehåll), så snodde lite bilder från Google istället...
På kvällen bjöd vi Albert på svenskt julfika och så tittade vi film hos honom. Själv bjöd han på en minijulgran till  vår unit. Nu har jag dessutom gjort en julstjärna i kartong som jag satt upp med mina trasiga hörlurar, så vi har fått det lite julfint här :) Och vi har det bra med våra nya housemates, även om Max nu får vara ensam kille.


Storm!

 
Office view, från intervju


Quack'R'Duck

 
Burleigh Heads

 
Granen :)

 
Alberts bil!

 
 
Julfint på Cavill Avenue


och i Chevron Renaissance

Dagens BULA:
B - "Love actually" - årlig julfilm-tradition :)
U - Max köttbullar! OCH roliga roomies :)
L - "All I want for christmas is you" - Mariah Carey
A - en snubbe i Surfers köpte grannens tomt, för att ha en rastgård till sina hundar. Vissa har för mycket pengar