Atherton Tablelands och tillbaka till havet

Eftersom vi bara hade två dagar på oss att göra en resa som man rekommenderades göra på fem, blev det en riktig snabbspolning genom the Tablelands. Vi hann inte med allt, men ändå en hel del :)
Efter Paronella åkte vi till Mungalli, kollade vattenfallet och provsmakade lokal ost och yoghurt. Vi åkte genom Millaa Millaa och Malanda, såg trädkängurur och stannade vid de två kratersjöarna Lake Eacham och Lake Barrine innan vi körde genom 1800-talsstaden Yungaburra och såg minnesplatsen Avenue of Honour och det berömda Curtain Fig tree med 15 meter långa rötter. Vi tog en tur till Mt Uncle Distillery och provsmakade Sexy Cat sprit, innan vi körde tillbaka för en snabb kvällstur i Atherton där vi såg utkiksplatsen över Seven Sisters, som mest var ett gäng kullar, och templet i Chinatown, innan vi handlade mat och sedan campade vid Rocky Creek Memorial Park. 
Dagen efter åkte vi till Mareeba och spenderade timmar på The Coffee Works, där vi smakade lokala och icke-lokala kaffesorter, te och choklad tills jag mådde illa, och lärde oss om hur den produceras och dess historia. Efter Mareeba åkte vi till Kuranda, en riktig hippiestad, och shoppade på marknader och lokala affärer, och tog vara på ännu mer provsmakning. På kvällen kom vi äntligen ner från bergen och fram till Cairns.
Idag gick vi upp tidigt för att åka på en heldagstur med båten Ocean Freedom till barriärrevet! Vi har snorklat ännu mer, dykt ännu mer, sett ännu flera fiskar, Nemos, sköldpaddor och en giftig rocka av samma art som den som dödade Steve Irwin och sabbat våra undervattensbilder ännu mer. Den här gången var det iallafall kamerans fel och inte min, MEN - vi har fortfarande inga bilder från revet. Det var ändå en riktigt bra dag, med alldeles för mycket mat, vi träffade en del folk från våra andra resor och vi lärde oss en massa om revet. Lite tråkigt bara att man bokstavligen var tvungen att hålla instruktörens hand vid dyket och att det var för blåsigt för att kunna stå upp på båten utan att  hålla i sig. Och eftersom vi blivit bortskämda med allt annat får dagsturen bara 4, ganska så små, av 5 bananer trots att det var barriärrevet :)

Nu sitter vi på ett hostel där vi parkerat för natten efter att ha suttit och sökt farmwork några timmar, och det ska vi fortsätta med imorgon!
 
 
Lake Eacham
 
 
Lake Barrine
 
 
Avenue of Honour
 
 
Curtain Fig Tree
 
 
Mt Uncle Distillery
 
 
Coffee Works i Mareeba
 
 
 
Kuranda och Barron Falls
 
 
Ocean Freedom ovanför vattnet :)

Dagens BULA:
B - en massa Nemos och annat från filmen:)
U - Peterpan Turistbyrå som vi bokat alla våra resor genom och som har gratis wifi i alla backpackerstäder
L - "Accidentally in Love" - Counting Crows
A - en mantisräka kan döda en liten fisk utan att röra den, genom bubblor som formas när den slår ner sina klor jättesnabbt