Höstsol i Wagga

Nu har jag klagat mig till soliga och varma dagar i nästan två veckor, och mössan har tillochmed åkt av en del. Så vi har det bra! Men det är rätt konstigt att löven har höstfärger och faller av samtidigt som man i Sverige har gullvivor och studenttider. 
Förra helgen åkte vi in till infocentret i Wagga och efter det agerade vi äkta turister i vår nya hemstad. Vi besökte Wagga Beach, såg kyrkorna, ett tråkigt museum, galleri och gick runt i trädgårdarna och djurparken i Botanical gardens. Sen avslutade vi med bio på söndags kvällen. Spy - riktigt bra film!
Denna helg blir det marknad, bullbakning och en trip till biblioteket där de har gratis wifi, så vi kan göra lite mer research om Canberra; dit vi förhoppningsvis åker nästa helg!
Kanske att vi tar en tur till bryggeriet eller en vingård också...det finns ju ändå en del att göra i the largest inland city of NSW. 
 
 
En av de 11 rätter jag gjorde under två dagar då killarna var borta på jobb. Nu behöver Kelly inte laga mat på en månad
 
 
Botanical Gardens
 
 
Sätta-upp-staket utsikt
 
Dagens BULA:
B - sovmorgon
U - gratis wifi
L - "One life" - James Morrison
A - ibland är det inte värt att bli indragen i en organisation på en marknad bara för att få smaka deras kakor

Lantisvardag

På gården är det som vanligt, med blandade uppgifter och vardagskatastrofer som nedtrampade staket, åkerdamm i hela huset efter en storm eller världens mest irriterande hund som hela tiden är i vägen och kissar på allting. Vi har sår och blåsor på händerna och skit på kläder, i öronen och i näsorna. Det är helt enkelt som det ska vara när man gör farmwork :) 
Kallare blir det men nu har jag köpt en varm mössa och får låna ett par rosa tofflor av Kelly medan jag är här. Så jag överlever kanske hela maj iallafall. Och idag är det hela 20 grader (omg!), så hoppas på en varm vinter!
Max firade jag förra helgen med hemmagjord all-you-can-eat suprise breakfast buffé och denna helg blev det ciderfestival i äppelstaden Batlow.
 
Lite fler Melbournebilder:
 
 
Takpoolen
 
 
Shrine of remembrance
 
 
Söt men livsfarligt jobbig
 
 
Emmas superfrulle med baker's delight frallor, massor med pålägg, frukt, bär, juice, YOGHURT, ugnsbakade kanelpäron, hemmagjord müsli och hemmagjorda dadelscones!
 
 
Bratwurst på ciderfestival
 
Dagens BULA:
B - promenad med gymstationer
U - SOL och värme
L - "Shut up and dance" - Walk the moon
A - kanel funkar alltid 
 
 
 

Från landet till skyskraporna

Nu har vi redan varit hos Lee och Kelly i mer än en fjärdedel av våra 88 dagar som krävs för att söka andra-årsvisum. Dagarna ser rätt olika ut. Ibland är vi ute hela dagen och plockar pinnar, stockar och stenar, river och rullar gamla staket eller bygger tak. Ibland är jag inne hela dagen, städar, lagar mat, viker mängder med barnkläder och dricker mängder varm choklad (!), medan Max kör traktor eller lägger solpaneler med ett av Lees företag. Vi kör fyrhjuling, kör vår golfbil, jagar förrymda får och flyttar och räknar 38 kor, hackar loss väggar och försöker lösa problemet med vattnet som antingen är slut, saknar tryck eller saknar värme.
Det finns alltså en hel del att göra, men det trivs vi ganska bra med :) Vissa dagar är bättre än andra och vissa är kallare än andra.
 
Lee och Kelly är det iallafall inget problem med, och de har tillochmed hjälpt oss med en natts boende till helgens trip till Melbourne! Inte dåligt boende heller.
Igår gjorde vi city, såg Federation Square, Australian Centre for the Moving Image, China Town och State Library of Victoria. Mot kvällen åkte vi mot vårt hostel i St Kilda där vi också såg pingviner vid hamnen! 
Idag har vi blivit guidade av Gary, en local vi lärde känna i Surfers, och hans son. Vi har sett den otroliga utsikten från Eureka Tower, fått en guidad tur i arenan där bland annat Australian Open hålls och sett fängelset Old Melbourne Gaol. Nu har vi checkat in på vårt lyxiga rum i Wyndham Hotel och ska snart äta middag hos Gary innan vi kanske tar en tur till casinot!
 
 
James med barnvakt
 
 
Jayden
 
 
Promenader på gården
 
 
Lyxmiddag i stugan med hungrig Max
 
 
Cowboy utan häst
 
 
Anzac Day hundraårsjubileum i Wagga 
 
 
 
Melbourne City
 
 
St Kilda
 
 
Eureka view
 
 
Omklädningsrum och mediarum
 
 
Melbourne Gaol's most wanted
 
Dagens BULA:
- behind the scenes Australian Open
U - privat guide
L - "I wasn't expecting that" - Jamie Lawson
- vattenglasen i mediarummet får inte drickas av spelarna utan är just for show