Drama men bra utsikt

Kom nyss hem från jobbet där det varit värre drama än i USA. Chefen sparkar folk hit och dit och "fuck" är nog det vanligaste ordet i köket. Mig gillar han iallafall.Jag vet dock inte om jag gillar att jobba där längre.

Tack vare jobbet har jag iallafall träffat lite nya människor. Jag drog med mig alla 3 tjejerna som jobbar där (eller ja nu är det bara en kvar...) till träningen förra veckan, och i lördags kom den svenska tjejen Paula och hennes rumskompis hit och förfestade lite med oss och några av Nicolas kompisar.

Efter jobbet på lördagen passade jag och Max också på att gå till Skyview, högsta byggnaden i Surfers, eftersom han var ledig. Inte dålig utsikt! Hittade vårt hus också :) Sen gick vi och  köpte glass, med rabattkuponger. När vi kom hem fastnade vi som vanligt med Albert och pratade, vilket slutade med att han bjöd oss på en riktig god middag i hans lyxiga vardagsrum med utsikt över floden! Riktigt bra dag med andra ord.

Igår åkte vi till Byron efter jobbet eftersom Paula tipsat om the Surf Festival som var den här helgen. Men vi kom precis när alla tävlingar var klara, så det slutade med att Max och jag gick runt och väntade på ett band som skulle spela, som vi sedan aldrig kollade på ändå. Vi fick iallafall en mysig kväll med middag ute, och jag slapp dela ut scratchcards. För det gör jag fortfarande, några timmar i veckan för extra cash...

Men nu ska jag strax på intervju och har en till senare i veckan, så behöver nog inte fortsätta. Sen blir det strandträning och kyckling i ugn à la Max Mästerkocken! :)
Jag kan också vara mästerkock! - budgetpaj på korv :)


Hälsning till mig från Max :)

Dagens BULA:
B - jobbintervju=valmöjligheter :)
U - när baristan misslyckas med dekorationen på kaffet. Vill jag ha? JA!
L - "Where you are" - Gavin DeGraw
A - jag är lite problemblind. Fattar inte att jag varken märkte att chefen bråkade med de anställda eller att han tydligen tar droger under arbetstid...

Dreamworld

Idag såg jag och Max till att vara lediga, och drog till Dreamworld! Bästa dagen på länge. Vi myste med kängurur, såg krokodiler, tigrar, koalor och massa annat OCH besökte Dreamworks världar. Lycklig Emma :)
Dock hann vi inte åka så mycket rides där eller i vattenparken Whitewater World, så vi ska åka dit imorgon igen! Man har ju annual pass liksom. Dagen fick dessutom ett extra bra avslut med träning på stranden!


Åsnan <3

 
Förutom det har jag delat ut min sista skraplott och har äntligen ett nytt jobb!!!! Det är ett danskt café där man får nyttig skandinaviskt lunch, färskpressad jucie och proffsigt kaffe på arbetstid. Tycker om alla som jobbar där, inklusive Nicola och en svensk tjej, och jag trivs så himla bra. MEN. Jag får bara jobba några få timmar i veckan. Så, jag letar fortfarande jobb på heltid. Jag har också hunnit provjobbat på ett frozen yoghurt-ställe (mums) men trivdes inte alls lika bra och skulle fått så kallad "shit pay" där. Så det blir nog inget med det, men ändå gott med gratis froyo! Imorgon ska jag iallafall försöka njuta av att vara ledig, och att vara här, och åka vattenrutschbana hela eftermiddagen!

 
Dagens BULA:
B - kängurumys
U - gratis gruppträning!
L - "All star" - Smash Mouth
A - även om jag vågade hoppa fallskärm, så är jag ganska feg

Vardag

Dagarna består fortfarande av skraplotter, jobbletande och att ta det allmänt lugnt. Jag fick lite utbildning av en kollega som delat ut skraplotter i 5 år, och dagen efter gick det faktiskt mycket bättre! Han lärde mig också att se skillnad  på locals och turister, vilket faktiskt inte alls är så svårt. Själv börjar jag känna mig lite som en local nu när jag faktiskt kan ge ett svar när folk frågar om vägen, party reps har slutat fråga om jag har kollat in nattlivet än och jag går över övergångsstället innan det blir grönt för att jag vet att det blir det om 5 sekunder. Cool

Annars börjar vi och våra roomies bli ganska trötta på att ta det allmänt lugnt och snåla, så Max och jag ska köpa säsongspass på Dreamworld! Sen måste vi väl ändå kolla in nattlivet någon gång vilket kanske passar bra nu när "the schoolies" kommer hit, alltså de som nyss slutat High School. Då blir det tydligen lite som springbreak in Mexico fast i Surfers :)
Jag hoppas att det blir roligare att jobba kväll då än förra helgen när en man stod framför mig och skrek: I AM A TERRORIST, WHAT DO YOU THINK ABOUT THAT?!

Igår var det lite mysigare. Efter träningen gjorde Max kängurusoppa och sen satt vi på bryggan och fiskade med Nicola och Albert (Slovakisk rumskamrat och landlord), och pratade om livet och japaner som inte kan diska.

 
Morgonpromenader

 
Huset

 
Från bryggan

 
Kvällens fångst!


Den här bilden har jag tagit speciellt för mammas och mormors skull :) Ni kan vara lugna för Albert har tagit över "solen är mycket stark och du måste skydda dig"-rollen

Dagens BULA:
B - Jag som trodde att jag skullle få göra allt själv. Istället har Max blivit kock. Han hittar på egna recept och idag hittade jag honom framför ett matprogram. När han klagade på att han hade tråkigt häromdagen sa jag att han kunde dammsuga. OCH DÅ GJORDE HAN DET!  Vad är det som händer?
U - Mail från Sverige, USA och Tyskland. Kärlek!
L - "Better together" - Jack Johnson
A - Det handlar om INSTÄLLNING. Be positive. Be happy. And sell more scratchcards.