Wagga Wagga

Okej, så även om wifi inte är inkluderat så har vi faktiskt täckning här ute på landet. Och inne i Wagga har de tillochmed wifistolpar, alltså en telstra mobile stolpe med gratis wifi-mottagning. Dessutom bor det 60 000 pers i Wagga så man hittar i princip allt man behöver där förutom wifi också. Så isoleringen uteblev!
Vår stuga är superfin, ganska stor och modern, frysen är överfull av lammkött och i skåpet finns vin. Det enda dåliga är att vi redan är rätt trötta på lamm, att duschen inte fungerar och att vi inte får ha värmen på över natten, så det är osäkert om mina fötter kommer att överleva vintern. Men än så länge är det iallafall varmt på dagarna :)
Vi har vallat och märkt lamm, kört traktor, röjt pinnar på den 1050 acres stora gården och matat höns, anka och hund varje morgon. Äggen är de godaste ägg jag någonsin ätit.
Nu har vi shoppat loss på varma begagnade kläder på Vinnie's och ska göra lite sightseeing i vår nya stad!
 
 
 Stugan
 
 
Våra nya bästisar
 
 
 John Deere 
 
Dagens BULA:
B - sol
U - billiga, varma kläder
L - "JCB Song" - Nizlopi
A - det är ingen idé att försöka bli helt ren när man bor på en plogad åker med en hund som heter "Dusty" och gillar att hoppa

Mot bondelivet

Vi spenderade en heldag av jobbsökande, och lite äkta fika, i Cairns, och dagen efter var vi redan på väg mot gården vi ska bo på. Snabbt gick det att få jobb, men det känns riktigt bra! Och vi hade faktiskt några att  välja mellan.
I tre månader ska vi alltså bo i en egen liten stuga på en gård som tillhör ett par i 30-årsåldern, och hjälpa till med barnen, djuren, hushållet och renovering. En negativ sak med gården är att den ligger utanför Wagga Wagga, en stad cirka 30 timmars bilfärd åt helt fel håll. Så vi fick göra samma resa vi gjort de senaste tre veckorna på två dagar, fast utan stopp och åt andra hållet. En positiv sak med det är att vi passade på att stanna i Surfers. Så nu sitter jag i Alberts kök :)
Att komma till Surfers var verkligen som att komma hem. Här har vi gjort det mesta av dagarna och fått lite välbehövlig motion, vilat från en obekväm bil, träffat de vi saknat mest och bjudit/blivit bjudna på mat av Albert. Han säger att vi får stanna så länge vi  vill, men vi åker imorgon. Vi har 13 timmar kvar till Wagga Wagga, som ligger halvvägs mellan Sydney och Melbourne i NSW, och alltså längre söderut än vi någonsin varit i Australien. Med andra ord - det kommer att vara kallt.
Vi kommer iallafall att ha värme i stugan, men inget internet. Så om det finns något att ta kort på där nere så dröjer det kanske ett tag innan jag delar med mig av det :)Fika på Café Fika i Cairns

 
Rummet/tredje våningen hos Albert som vi lånar. 360 grader utsikt! Och en SÄNG

 
Aςai bowl med Paula och Jacob

 
Vår nya familj!

Dagens BULA:
B - överraska Kacee på jobbet. Och att få gå en långpromenad
U -  Albert!
L - "Wherever you will go" - The Calling
A - det är bara du som kan avgöra hur stort ett problem egentligen är