Stormy 21

Familjen har jag ju lugnat ner men om någon annan var orolig kan jag tala om att riktiga cykloner inte når såhär långt söderut :) Men cyklonerna i norr gjorde ändå att det blåste rejält och att vi fick sjukliga mängder regn här. Så jag har kollat en del på film. Och ätit dadelscones från Baker's.
På semmeldagen gjorde vi pannkakor, några matiga och några efterrättiga, eftersom det heter Pancake Day här och vi inte orkade göra semlor.
På torsdagen trotsade vi det kommande ovädret och åkte på SCUBA DIVE. Det var lite kallare än vi har vant oss vid nu och p.g.a. regnet är vattnet inte lika klart, men det var ändå en riktigt bra upplevelse! Lite uppvärmning inför barriärrevet :) Vi matade fiskar, såg rockor och Max såg även en svärdfisk! När vi kom upp rann det blod nerför benen eftersom jag är unikt klumpig och skrapade upp mig på botten...men jag var glad.
Födelsedagsfesten på Melba's blev flyttad i sista sekunden och blev en riktig fail eftersom knappt någon kom dit, men jag skyller på vädret :) Chris kom iallafall och bjöd på lite drinkar, fler kom lite senare och det blev ändå en bra kväll.
Max lyckades ge mig en riktig bra födelsedag på söndagen trots vädret. På jobbet firades jag med choklad från några av jobbarkompisarna (som bestämt att eftersom det var min födelsedag fick jag faktiskt äta choklad för en gångs skull) och sen hade Maxie fixat yoghurt till lunch - guld! Efter superlunch åkte vi till Harbour Town, ett Outlet shoppingcenter för lite billig shopping. Där delade vi en frozen yoghurt innan vi åkte hem, och sen bjöd han på middag på Govinda's i Surfers. Efteråt fick jag min överraskning och jag kände mig som världens lyckligaste, som vanligt med honom :) Nu ska jag laga lite falukorv och makaroner tills han kommer hem!Lychee drink på Melba'sHarbour TownVegetariskt buffé på Govinda's
Fick födelsedagskort från mormor och morfar OCH farmor och farfar idag! Det gör alltid dagen lite bättre, tack så mycket!!


Min fina, saknade mormor. Det önskar jag du kunde.

Dagens BULA:
B - hälsningar hemifrån
U - skön musik!
L - "Life is Wonderful" - Jason Mraz
A - att ha eget badrum är underskattatHappy valentine's!

Mellan jobb och träningar har jag hunnit unna mig både frozen yoghurt OCH nya flipflops (det var på tiden), och på alla hjärtans-dag fick jag blommor och en flaska vin! Men helt ärligt så är alla dagar som alla hjärtans-dag för mig, så bortskämd som jag blir :)
Själv pysslade jag till det med smoothie med ÄKTA yoghurt - riktig lyx till min hallonälskande älskling för en gångs skull. Resterna åt jag upp själv till lunch :) På eftermiddagen gick vi runt på stranden och kollade in sandskulpturerna med disneytema som höll på att göras. Det är en tävling/utställning som pågår denna vecka. Lejonkungen var självklart en favorit!

Sen utnyttjar jag och min kinesiska vän Kacee alla gratis prova-på grejer som vi "behöver prova för att bättre kunna sälja upplevelser/rundturer till kunderna" för att vi utan att få prova "inte förstår hur det fungerar", via det vi säljer vid disken på jobbet. Så i onsdags provade vi jetski - vattenskoter! ASKUL även om chauffören från jobbet såg oss och trodde vi var ett par gamla tanter...på torsdag ska vi prova skiplane och veckan efter ska jag på Island Adventure! Helt utan extra kostnad :) Nästa steg är gratis snorkling och scuba diving! Bra jobb man har. Speciellt när man får se delfiner.

Idag fick jag en ledig söndag och vi började dagen med frukost med Albert och Peyton på deras standardcafé, och sedan åkte vi till Currumbin Wildlife Sanctuary! Vi hann också med ett dopp i Currumbin Rock Pools, och det blev en riktigt lyckad dag :)


Alla hjärtans-dag middag med vin i kopp


Jetski!


Jobbutsikt


Frukost!Wildlife SanctuaryRock PoolsBilder från ikväll: UpLion KingWinnie the Pooh

Dagens BULA:
B - djuren!
U - vädret, naturen, stranden, djuren...Gold Coast <3
L - "6 Words" - Wretch 32
A - en vombat kan springa i 40km/h
 

Mat och dricka

Det har inte blivit många timmar för mig på jobbet den här veckan heller, och det har inte hänt mycket annat - iallafall inte när man vant sig vid att alltid ha något att göra. Men vi har nu ordentligt kommit igång med planeringen för resan och vi har ändå bara cirka en månad kvar i Surfers! Jag är TAGGAD
I fredags flyttade Morgane till Melbourne, så vi spenderade kvällen innan med henne på Hard Rock Café. Det slutade med att hon bjöd oss på alldeles för mycket friterad mat och sangria, och vi var rätt nöjda!
Våra två nya flatmates är två killar från Saudiarabien/Frankrike, och de verkar riktigt trevliga! Brian blev inte ens arg när jag, första kvällen, hade sönder hans martiniglas...
Förutom friterad mat och sangria har vi fikat inne i Surfers med Paula och Jacob flera gånger, och idag åt vi frukostbuffé i Q1 för julklappspengarna som var kvar. Sen var vi lite för mätta och glada :)

 
Hard Rock @Cavill

 

Sangria!


Morgonpromenad på Esplanaden innan frukost


Dagens BULA:
B - yoghurt
U  - gratis turer för att man jobbar på the Quacker
L - "Bang Bang" - Jessie J
A - hur mycket det än finns på bufféen, är bananer ändå godast