Blue Mountains

I torsdags lämnade vi bilfirman med sikte på Blue Mountains, ett extra stopp innan the East Coast. Sen gjorde vi precis det vi blivit tillsagda att INTE göra, inte ens på motorvägen, pga alla kängurur - vi körde i mörkret. I jakten på gratis camping hamnade vi mitt ute i ingenstans. Tur som vi har hittade vi till slut en camping, som vi delade med ett MC-gäng av 40+-are ute på sin årliga utflykt. Av dem fick vi varmt att dricka och filtar att låna (helvetes kallt i bergen), plats vid elden och trevligt sällskap, plus en massa tips på vad vi kunde göra dagen efter. En av dem gav oss en historia/geografi lektion, en lampa och bjöd på frukost morgonen efter. Världens snällaste människa som förklarade det hela med "it's part of our culture". Otroligt bra start på resan.
     Efter frukost sa vi hejdå och åkte vi till Jenolan caves, en kristallgruva de tipsat om, och kollade även lite utsikter från Blue Mountains, lite som Grand Canyon!. Över natten campade vi vid en bensinmack innan vi gjorde lite mer sightseeing, till Three Sisters bland annat. Sen var det äntligen dags för East Coast. Första stopp - Newcastle! Vi lever på konservburkar och ris och har det ganska bra, förutom att bilen är paj :)


 
 
 

Dagens BULA:
B - gratis minizoo!
U - hjälpsamma människor
L - "Sleeping in my car" - Roxette
A - om man i princip inte kan nånting om bilar, borde man kanske inte köpa en bil.

Första och kanske sista dagarna i Sydney

Efter att inte ha vaknat förrän kl 2 på eftermiddagen första dagen efter den långa resan började vi genast jaga lägenheter och annat i Sydney. Men efter att vi snackat en del med andra backpackers bestämde vi oss för att skita i det helt och hållet. Det finns mer att se och göra, varmare väder och bra jobb längre norrut. Så nu ska vi köpa en shitty car och campa i den på vår roadtrip à la East Coast. Vi har  några stopp planerade och om vi trivs extra bra på nåt av dem så stannar vi kanske och jobbar där istället. Känns ganska bra alltså.

Så de senaste dagarna har vi istället letat bilar, fixat lite praktiska saker och gjort en hel del sighteeing i Sydney! Jättefin stad med, enligt en guide, bara ett osäkert område - Kings Cross. Det råkar vara just där vi bor, mittemot en massa strippklubbar. Men annars är det ett väldigt bra hostel :)

Sydney city

Opera house

Bondi beach och Bondi to Cogee walk

Dagens BULA:
B - dagens bästa var nog en gratis guidiad tur som även tog oss till de lite mindre kända delarna av Sydney. Mysiga the Rocks bland annat.
U - att få vara här, äntligen!
L - "On the road again" - Willie Nelson
A - En katt som hette Trim är berömd över hela Australien. Det finns en staty av katten i Sydney.

Respanik

Den senaste veckan har spenderats med alla viktiga vänner som inte varit upptagna, och familjen. Varje dag har något roligt stått på schemat samtidigt som jag haft tid att äntligen ta det lite lugnt. Ändå har hjärnan gått på högvarv. De två senaste dagarna har jag sprungit runt som en galning och haft panik för att jag ska glömma nåt, eller ha med mig för mycket, eller.. ja egentligen så har jag inte så mycket att oroa mig för. Men jag är ganska bra på att göra det ändå :) Nu är iallafall det mesta, hoppas jag, packat och bilen går mot Arlanda imorgon 04:30. Ikväll ska jag mysa med familjen och försöka att inte trippelkolla packningen!

 
Suddig bild från avskedsfesten i lördags! Min fina Philippa :)

Dagens BULA:
B - fick träffa två av mina bästa vänner en allra sista snabbis innan resan. Fick dessutom en banan i avskedspresent, fullträff!
U - att vissa personer i mitt liv alltid finns för mig, även när jag beter mig som en idiot.
L - "Drop your guard" - Nizlopi. För att det är den absolut bästa låten att sjunga i duschen, och det vet jag inte om jag kommer att våga göra igen på ett bra tag.
A - saker och ting brukar alltid ordna sig i slutändan.