Straya rain

Denna vecka har det regnat så mycket att jag varit rädd att allt skulle stängas ner och vi skulle få svälta ihjäl instängda i lägenheten. Under fredagen hällregnade det hela dagen och hela natten. Vissa vägar blev avstängda och utanför vårt hus ställde de ut varningsskyltar. Tur att Albert bara bor en trappa ner så att Max och jag kunde springa ner och spendera regnkvällen hos honom för att bli bjudna på laxpasta, vin och film!
Trots detta blev lördagen riktigt fin, vilket passade bra eftersom jag kämpat för att få ledigt samtidigt som Max för att kunna åka till Tamborine Mountain - tur som vanligt. Vi tog med oss Albert som blev lite av en guide i regnskogen. Vi hann också med shopping och sightseeing inne i byn, och Albert bjöd på sojalatte :) Vi avslutade dagen med en hundpromenad på stranden vid The Spit.

Efter jobbet på söndagen tog Max och jag med oss böckerna till Budd's beach och chillade i parken fram till middagen, som vi packade ner och tog med till Marcos avskedsfest/grillkväll. Jag fick ett fint kort på oss som avskedspresent fast det var han som skulle åka vidare och inte jag...

Måndagen var Australia Day, eller Straya Day. Jag jobbade halvdag och sen blev jag upphämtad av Max, Albert och Peyton för en fika. På kvällen firade jag och Max med en drink på Melba's, men det blev inte mer än så för vi och alla andra var trötta :)

Nu är sommarlovet slut och Surfers är riktigt tomt. Eftersom jag har turistjobb blir det nu för lite timmar istället för för många. Men om planerna håller har vi bara en månad kvar här ändå!Face tree


Curtis Falls


Cheese FactoryWine Cellar1000 year old tree


Chillin on the edge

 
The Spit
 
 
 Budd's Beach


Baksidan på kortet jag fick :)


Straya Day @Melba's

Dagens BULA:
B - fika med Paula och Jacob
U - att få prata av sig och själv bli uppdaterad med de man bryr sig om :)
L - "Uptown Funk" - Mark Ronson feat. Bruno Mars
A - nära vänner från världens alla hörn är ibland svårt, men ändå awesome på många, många olika sätt

Sommarkvällar

Det har varit några långa dagar på jobbet denna vecka men också en hel del ledig tid! I fredags var det meningen att jag skulle träffa Paula, men vi sköt på det och istället läste jag min jullklappsbok från mamma och pappa nästan hela dagen. Och gick en strandpromenad såklart! Egentligen är det för varmt för att gå promenad. Jag har aldrig i mitt liv svettats så mycket som jag gjort senaste veckan.
Förutom att svettas har jag de senaste veckorna också lyckats bli bränd av en manet, blodsugen av en blodigel och nu under helgen varit handikappad av träningsvärk och blåslagen över ryggen efter den senaste strandträningen. Klumpig, svag och svettig, men glad :)

På lördagen tog Max och jag en promenad (igen) till The Arts Centre där vi lekte på utegymmen och badade i sjön, innan vi åkte till Marina Mirage för att äta finmiddag. Tack Max föräldrar för den fina julklappen! :)
Innan middagen gjorde vi ett besök på Palazzo Versace, 6-stjärnigt hotell där bland annat Beyoncé och U2 bott. Vi kände inte riktigt att vi hörde hemma bland alla dyra grejer och gick ganska snart vidare till restauragen - Omeros Bros. Det blev trerätters vid vattnet och en riktigt mysig kväll! Servicen var inte den bästa men maten var det absolut inget fel på - snapper soup/baby octopus till förrätt, barramundi till huvudrätt och tropical sorbet/hazelnut white chocolate terrine till efterrätt. 
Vi gav lite mindre än nödvändig dricks enligt europeisk tradition och smög skamsna ut från restaurangen. Men dagen efter berättade vår housemate att man i Australien inte ens behöver ge nån dricks alls, speciellt inte om det är dålig service - ouch.

På söndagen fick jag till slut träffa Paula. Vi bjöd in några till från Delikatessen, som byter anställda rätt ofta, och det blev till slut en svensk grillkväll, plus Jacob som ju är från Nya Zeeland. Riktigt lyckad och mysig kväll vid stranden, som sen avslutades hemma på balkongen med cider och trevligt sällskap av våra housemates.Bilder från jobbet - lyxhusen i Paradise Waters. Strandpromenad

 
Arts Centre

 
Utanför Palazzo VersaceSnapper soupBläckfiskMin efterrätt som blev MaxMax efterrätt som blev minUtsiktenRestaurangenMarina Mirage från bryggorna

 
Barbecue med svenskarna

Dagens BULA:
B - delfiner på jobbet!
U - regn.
L - "In my dreams" - James Morrison
A - det är ingen idé att planera för mycket, för det blir ändå aldrig exakt som man tänkt sig
 

Vandring och marknad i regnet

Eftersom Max fick en extra ledig vecka så var jag såklart tvungen att jobba nästan varje dag. Men torsdagen lyckades jag få ledigt, så då passade vi på att åka till Lamington Nationalpark med Albert och Peyton, för en vandringstur i bergen! På vägen dit stannade vi till vid en alpacafarm och klev i lite bajs. Sen virrade vi oss runt i regnskogen i flera timmar - bilderna säger mer än ord.

I helgen hände inte mycket eftersom jag jobbade halvdagar och Max inte mådde helt bra - men han är fortfarande inte död. Vi chillade med gitarren vid vattnet och sen gömde vi oss från sommarregnet. Igår tog vi en morgontur till Carrara markets, största marknaden i Australien. Vi köpte nyttigt kaffe och billigt frukt :)
Idag är jag ledig och tar det lugnt för en gångs skull. 
Lamington; O'reilly's


Carrara

Dagens BULA:
B - träffade Jacob på vägen från strandpromenaden OCH han hade ett förslag på en välgörenhet för slöseriet på Baker's!
U - ledighet
L - "Sunday Morning" - Maroon5 (fast det är måndag)
A - ibland är det bra att kolla fickorna innan man tvättar