Sista veckan

Nu är det inte länge kvar tills jag får dumpa gummistövlarna, raggsockorna och mössan och lämna kråkstaden bakom mig. Även om jag inte trivts så bra som jag gjorde i Surfers är det självklart ändå en del med gården som jag kommer att sakna. Som att få vara utomhus och att det syns på ens skitiga ansikte och kläder att man jobbat. Jayden och James, som gav mig en av de finaste komplimanger jag någonsin fått - "You're food is not yuckie Emma, it's yummy." Och självklart; världens mest irriterande hund.
 Nästa vecka är vår sista, och större delen av den kommer att spenderas på annat håll, då vi ska hjälpa Lees pappa att raka får...ser fram emot att prova något jag nog aldrig skulle fått göra om jag inte kom hit! Min uppgift ska tydligen vara att rensa bort bajset innan ullen rakas av. Tur det, för Max hade aldrig klarat det.
Förra helgen insåg jag hur mycket man vant sig vid långa avstånd i ett land där 10 timmars bilfärd bort är "nära". Vi åkte till Coffs Harbour för att hämta lite grejer som Lee köpt, och sen tillbaka - ca 20 timmars bilåkning på en helg. Dock blev det en massa strul med polis, utgången registrering och mekaniker, så det var nog mer än 20. Vi kom iallafall hem till slut, helt lagligt. 
Nu ska vi fira en sen midsommar med blommor, vin och jordgubbar! Morgondagen blir inte sämre heller då vi ska till Junee och besöka Licorice and Chocolate Factory, och sen the haunted house of Monte Cristo. Förhoppningsvis kommer vi lagligt och säkert därifrån också.
 
 
Äntligen regn = vatten att dricka, duscha i och laga mat med. 110 millimeter på två dagar!
 
 
Jag i mina snygga kläder med Dusty och the chooks
 
Dagens BULA:
B - en massa saker att se fram emot!
U - min varma, fula, billiga jacka
L - "Where the streets have no name" - U2
A - folk som jobbar med bilregistrering i Australien är jävligt trevliga 
 

Canberra

Kort sagt har vi fått nog av kylan (vet inte vad som hade hänt med mina fötter på frostiga minusgrader-morgnar utan raggsockorna mamma och pappa skickade) och lite av att sortera staketstolpar om raka, böjbara eller slängbara flera timmar om dagen. Så vi har sökt lite nya jobb. Men eftersom vi inte har allt för många jobbdagar kvar kan det vara svårt att få nytt farmwork, plus att vi just för att det inte är så länge kvar kanske lika gärna kan stanna tills det är klart. Vi får se. Men just nu känns Wagga Wagga, eller Kråkstaden som den också är känd som (Wagga Wagga betyder kråkor) inte som paradiset på jorden. 
Men det betyder inte att vi inte har det bra ändå :) förra helgen började vi med att fira vår 2-årsdag med god mat och billigt vin, och sen gick vi upp tidigt på lördagsmorgonen för att åka till Canberra! I Australiens huvudstad på Sveriges nationaldag fick vi se både det gamla och det nya parlamentet, biblioteket, war memorial och ett tråkigt casino, råkade komma in gratis på vetenskapscentret Questacon och åt en riktigt god middag på Malaysisk restaurang. På söndagen provsmakade vi oss ihop en hel lunch på Old Bus Depot Markets innan vi kollade in High Court, National Arboretum och  till sist Canberra Deep Space Communication Complex, ett av NASA:s tre kommunikationscenter. En fullspäckad och bra helg!
Nu sitter vi på biblioteket igen för att planera vårt nästa steg efter bondgårdslivet. Vi vill ha en ny stad, nya upplevelser och bättre väder!
 
 
Från förra veckans samling för märkning och försäljning
 
 
 War Memorial
 
 
Parliament House
 
 
High Court
 
 
CDSCC
 
 
När man kommer tillbaka från promenaden och ser det här <3
 
Dagens BULA:
B - fika på chokladfik!
U - helg
L - "För kärlekens skull" - Ted Gärdestad
A - ibland kan en annan persons glädje betyda mer än din egen