Sommar och listor

De senaste dagarna har det varit otroligt soligt och varmt, sommar på allvar!  Jag har myst i solen och badat med fina vänner. Idag är det dock lite molnigt, så nu ska jag ta tag i lite grejer på min to do-list inför resan. Men förutom den har jag även förberett mig på andra sätt. Som att jag tog ut en spindel från mitt rum alldeles själv. För att öva lite :) 


Dagens BULA:
B - efter att det var alldeles för varmt för att sova i mitt rum igår vaknade jag imorse istället i morgonsolen på vår inglasade altan på en madrass som mamma lagt fram intill matbordet. Kändees lite som när man var liten och byggde kojjor under bordet. Och så var det svalt. Underbart. Dessutom var det bra jobbväder och så blev det mammas hembakade bröd till frukost. Mmmm
U - att jobba i hemtjänst. Visst är det rätt krävande, fysiskt och psykiskt. Men man får så mycket tillbaka. Vare sig man får höra att man gör goda smörgåsar, att man har fina tänder eller att det är fantastiskt att träffa mig, eller att svaret man får på frågan "var soppan god?" är "lika god som du", så gör det ens dag. Dessutom uppskattar man plötsligt att man kan ta sig genom vardagen utan hjälp, vilket inte alla kan.
L - "In the summertime" - Mungo Jerry
A - Det finns en internationell dag för orgasm. Det är den 8 augusti.

Dagens BULA

Imorgon är det alltså exakt 1 månad kvar tills vi åker. Helt sjukt vad tiden går fort. Eftersom det mesta av min tid går åt till sommarjobbet på hemtjänsten har man liksom inte hunnit med/orkat/låtsats om alla saker som behövts fixas innan resan. Okej, ni som känner mig fattar att jag ändå fixat en del. Men nu är det inte länge kvar innan alla försäkringar, uppsägningar, utdrag och papper MÅSTE vara klara. Men det ordnar sig. eller som Max säger, yolo :)

När man reser långt bort från allt och alla man älskar, inser man vad man faktiskt har. Men det är väl onödigt att det ska krävas så mycket för att uppskatta det, se det. Därför lanserar jag nu ett nytt begrepp: BULA
Detta har jag kommit på alldeles själv :) Därför kan man ju tvivla på om det är en bra idé, men jag tror iaf att det kan bidra till att man börjar se vad man har, istället för vad man inte har. Nåt som jag tror alla behöver jobba med, mer eller mindre. Såhär funkar det:
     Varje dag, eller hur ofta du nu hinner/orkar/låtsas om, skriver du dagens BULA. 

B - det BÄSTA som hänt under dagen. Det kan vara vadsomhelst, men garanterat så händer nånting bra varenda dag. Utan undantag. 
U - det du UPPSKATTAT under dagen. Detta kan vara en person, en pryl eller nåt som hänt förut men som du just idag kommit ihåg eller utnyttjat.
L - dagens LÅT. Bara för att musik helt enkelt är bland det bästa som finns och kan beskriva dig eller din dag,  förändra ditt humör och få dig att minnas. Och för att jag har så sjukt bra musiksmak.
A - dagens ANTECKNING. Man lär sig nånting nytt varje dag. Nej helt ärligt, man gör faktiskt det om man verkligen tänker efter. Det är kanske inte alltid så användbart men det gör oss forfarande mer bildade.

BULAn är altså en kort och glad sammanfattning av dagen :) Namnet BULA symboliserar också att det positiva med dagen träffar oss rätt i huvudet som ett knytnävsslag av bra saker, som förhoppningsvis gör oss till bättre personer!

Som exempel kommer min BULA från gårdagen:

B - firade ettårsdagen, ganska sent, med mat, vin och hallonpaj :)
U - att jag får ledigt hela helgen!
L - "You are the best thing" - Ray LaMontagne
A - av nån anledning växer brännässlor ofta nära hallonbuskar. Kan vara bra att veta när man plockar till pajen.

 

Fast forward

Helt ofattbart att det snart gått 3 ÅR sedan jag satte mig på planet till New York, där min första stora resa började och sedan, ofattbart snabbt, slutade 10 månader senare. Mitt utbytesår i USA är ett av de bästa åren i mitt liv och människorna jag träffade och allt jag fick uppleva och lära mig kommer finnas med mig livet ut. Att åka var helt klart bland det bästa jag gjort.

Mycket har hänt sedan jag kom hem till lilla landet lagom och äntligen slapp överkonsumtionen av ost. Jag har lärt känna många nya människor, rest, tagit studenten, förlorat någon som betydde mer än någon kunde förstå och blivit mer kär än jag någonsin varit förut. Och jag älskar fortfarande bananer :)
 
Så nu är det hög tid för Emma Bananana att ge sig ut i världen igen, och Bananathings är tillbaka!. Borta är  bra, men hemma bäst. Men om man är som jag, räcker hemma inte riktigt till när resten av världen har så mycket att bjuda på! Jag vill se allt.
Nu när studenten är avklarad ska jag ta nästa steg ut i livet. Den 20 augusti går flyget till Sydney, Australien med två working-holiday visa i bagaget för mig och min Max, som helt säkert kommer göra mig lycklig även på andra sidan jorden. Vi vet inte när vi kommer hem, men hoppas att det inte blir allt för snart. Jag hoppas också att denna resa bara är den första av flera jag kommer göra innan hemma känns som allt jag behöver. Vi får väl se. 

Här kommer en BILDBOMB som en sammanfattning av de senaste åren! :)

Nya klassen!

Bästa bror
 
Saknade hund

Hos Jessy i Berlin

Vokalensemblen Roots and Roses


Är så lyckligt lottad med många fina vänner!

Niagara Falls

Gymnasiearbete om samer och renar i Malå, Lappland

Maxie :)

Saknade USA finns alltid med mig

 
 
Salalah, Oman
 
 
Bal 2014

Student

Finbesök från USA