Glada miner

Stortrivs på jobbet och älskar hela grejen med de övertrevliga "Hello, how are you?"'s, "Would you like some ice-cream with your cake?"'s och alla miljoner "thank you"'s som man upprepar hela dagen. Älskar att vara at your service with a smile och skäms lite för att svenskan inte har någon motsvarighet till "please". 
 
Problemet med boende är någorlunda löst och resan till jobbet blir åtminstone halverad efter söndagens planerade flytt till radhuset i Malak, som vi delar med CJ, hennes dotter och Prins Harry, katten. Ska bli extra skönt nu när dry season är över och luftfuktigheten legat på 95% - svettigt värre. Vi kommer tack och lov inte att vara här under den värsta väderperioden, och helgens pre-cyclone clean-up gör mig därför inte nervös.
 Max övertidsproblem verkar också vara löst, även om han inte såg det som ett problem, speciellt inte efter att lönen äntligen kom. 
 
Så vi börjar få en vardag här i Darwin och hoppas på att göra en hel del utflykter då vi lyckas få ledigt på samma dag! Listan på saker vi vill se och göra i och runt Australien verkar bara bli längre ju mer vi ser och gör.  Förra helgen firade vi ett år i landet och jag är absolut inte redo att åka härifrån. I Australien, landet där de vanligaste fraserna är "no worries" och "too easy", har jag lärt mig så mycket, upplevt mer än jag vågat hoppas på och hittat ett nytt hem.
 
 
Poolhäng
 
 
Lite back-stage-bilder från resan längs Östkusten, under vilken jag bland annat lärde mig att laga mat på stormkök och att "no camping" inte är samma sak som "no overnight-stays"
 
Dagens BULA:
B - sovmorgon
U - världens bästa jobbarkompisar
L - "Don't look back in anger" - Oasis
A - alvedon funkar bra men en glad atmosfär funkar ännu bättre

Jobb - check

Samtalet kom, jag gjorde bokstavligen ett glädjeskutt och äntligen var jag anställd! Anställd på ett superduperbra café med en massa trevliga människor som inte skäller på en när man gör fel, som har en seriös och personlig policy som man tillochmed fick plugga på och som förhoppningsvis kommer att träna mig i att göra kaffe (typ den mest eftertraktade egenskapen i hela landet) OCH i att rekommendera tårtor, vilket kräver att jag, tyvärr, måste smaka dem.
 
Så det enda dåliga är ju att det ligger över en mil ifrån där vi bor. På flygplatsen, där jag hittills av mina tre besök blivit bombkollad två eftersom jag ser så läskig ut, eller kanske för att jag ser misstänkt svettig ut efter att jag tagit mig dit. Max behöver bilen och bussarna är dyra och opålitliga. Och efter att ha vaknat tidigt, cyklat dit och sedan jobbat på ett stressigt café utan att äta någon ordentlig lunch första dagen, allt efter att inte ha haft ett riktigt jobb på flera månader, var jag tvungen att stanna på donken på vägen hem och fika...detta är anmärkningsvärt eftersom jag sällan spenderar pengar ELLER befinner mig på donken.
 
Planen är att flytta men det är inte så lätt när Max vardag har gått från för mycket fritid till ingen fritid alls, och vi ses numera bara i sömnen. Men pengarna kommer att rulla in och han är nog nöjd när han får smaka all mat i köket, på det nya 5-stjärniga hotellet där han är mästerkock (kitchen hand).
 
Så vi äter mer och sover mindre, men  eftersom allt är nytt är det osäkert hur det kommer att bli med jobbschema och boende. Om vi inte flyttar kommer jag iallafall att bli sjukt vältränad!
 
Som fullt fokuserad anställd har jag inga bilder från jobbet, men här kommer några från promenader i stan :)
 
 
Att bo vid havet 👌
 
 
Botanic Gardens
 
Dagens BULA:
B - när någon kommer ihåg ens namn och glatt hälsar på en fast man är ny, och inte kom ihåg deras
U - cykeln, asbra rull!
L - "Your love" - Samuel Ljungblahd
A - tiden går fort när man äter långsamt

Darwin

Väderappen känns numera onödig eftersom man vet att man kommer ha samma väder som alla andra dagar - sol och runt 30 grader. Darwin är superfint och det enda problemet är väl att vi inte är de enda som tycker det, och därför är det rätt svårt att sno till sig ett jobb. Än så länge har vi bara fått eventjobb, som även om vi bara behövs väldigt sällan iallafall är bättre än inga jobb alls. Och vi fortsätter leta.
 
Boendeproblemet är äntligen över och efter några nätter av sent panikletande efter en billig camping och några nätter i ett skitigt, illluktande och snarkande 12-manna rum på ett hostel som kräver att man sover en natt innan man bokar för en vecka, för att det är så äckligt, är vi nu inpackade i vår nya lägenhet som vi endast delar med EN till person. Helt okej ställe och läge, och så har vi pool. Ganska skönt när det är 30 grader och inga moln, och man inte kan bada i havet p.g.a. farliga djur, men mest för att det är så långgrundt. Också ganska skönt nu när bilen till slut gett upp och är hos mekanikern. Jag är bara så glad att den gick sönder lagom till att vi inte var så beroende av den längre. Hoppas på att den är frisk lagom till att vi är det igen.
 
Mellan panikletandet av boende och det ännu mer panikartade letandet av jobb har vi också hunnit med att se lite av staden. Igår besökte vi det berömda sunset markets på Mindil Beach, och åt fullkornscrêpes med mango och mandlar medan vi såg solen gå ner. Ett riktigt bra avslut på en ganska stressig vecka. Nu ska vi få sova i ett tyst och någorlunda rent rum!
 
 
Utsikt från parken i stan
 
 
Mindil Beach sunset med tillbehör
 
 
Didgeridoo show!
 
 
Nya rummet
 
 
Nya poolen 
 
 
Nya hemmet borta från hemmet :)
 
Dagens BULA:
B - nånstans att bo där allt inte är äckligt och man inte får besök av poliser eller parkeringsvakter
U - Max. Fixar allt som Emma inte kan/orkar/har lust att fixa och lite till. Sen ger han henne en kram.
L - "Hey Mama" - David Guetta ft Nicki Minaj & Afrojack
A - ibland kan du få ut mer av din dag genom att inte försöka få ut nåt av den, utan bara vara