Bali Singapore

I kulturstaden Ubud på Bali bodde vi på ett mysigt homestay med alternativ som bananpannkakor till frukost och de sötaste hundarna som sällskap. Vi blev attackerade av taxiförare och säjare som  erbjöd "cheap price", som jag sen kunde få ner rätt rejält (om de ser sura ut har du gjort en bra affär, det har jag lärt mig av min mamma). Vi drack en massa fresh juice och åt billig local food, som var väl behövt efter tempelbesök, apskogspromenad och vandring på berget genom risfältsbyarna.
 
Vi tog även en guidad tur runt ön under vilken vi såg flera kända tempel, utsikten över vulkanen Gunung Batur och processen på en liten kaffeplantage, där vi även fick provsmaka resultatet. En ganska dåligt organiserad tur men ändå värda stopp! Sista dagen åkte vi till Sanur, där vi fick semesterkänsla bland träbåtar, mysiga restauranger och den långa stranden.
 
 
@Ojek's Homestay
 
 
Ett av alla miljoner tempel
 
 
 Risfältspromenad
 
 
Bilder från Kintamani Tour
 
 
 Monkey Forest
 
 
 Sanur
 
Efter fyra dagar lyckades vi trots taxi som inte kom ta oss till världens finaste flygplats för att åka vidare till ett varmt och fuktigt Singapore. Där agerade vi riktiga turister med Hop on-Hop off-buss, som tar en till de kändaste platserna med inspelad guide i örat. Vi struntade i jättepariserhjulet  Singapore Flyer och smög istället upp på takvåningen på hotellet/casinot Marina Bay Sands (som *fun fact* ser ut som en båt ovanpå byggnaden) för att ta in stadsutsikten. Vi besökte också Gardens of the Bay, Little India, Botanical gardens, hamnkvarteret Clarke Quay och den attraktionsfyllda ön Sentosa. 
 
 
Utsikt från MBS
 
 
Gardens by the Bay
 
Dagens BULA:
B - sova
U - fungerande tvättmaskin
L - "Everything" - Michael Bublé
A - bacon är en lika hög cancerrisk som alkohol och cigarretter. Det säger man iallafall just nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: