Schoolies och finbesök

Nu är vi halvvägs genom schoolies' weeks och det är helt sjukt hur annorlunda Surfers varit. Schoolies är de som nyss tagit studenten, och lite som amerikanarna kör springbreak åker australiensarna till Gold Coast för att festa i en hel vecka. Denna vecka har det varit Queensland-studenter och nästa är det New South Wales, vilka har fyllt 18 och alltså får gå ut på korgen...De är helt galna. Det vimlar av fulla 17-åringar, och poliser, på gatorna och på balkongerna alla tider på dygnet, folk faller ner från höghusen och stranden är halvt avspärrad, plus att det är en stor scen där.

Förutom detta kaos så påverkas båda mina jobb. Eftersom ingen annan vill vara här när schoolies är här försvinner alla turister, par och barnfamiljer. Alltså har vi inga kunder, alltså tjänar jag inga pengar. En bra sak med det är att jag haft rätt mycket ledigt. Det passade ju extra bra när man fick finbesök från Sverige några dagar! Julia och Julia från Enköping har backpackat East Coast under några veckor och passade på att hälsa på mig här i Surfers, som är deras näst sista stopp innan hemresan. Jättekul att få träffa Julia som jag inte träffat på hur länge som helst och visa henne hur jag bor, och verkligen jättekul att få träffa andra Julia för första gången :)

Förra tisdagen blev det en riktigt sen kväll/tidig morgon med jobbarkompisarna, så jag kände mig ändå ganska bra som krogguide till de svenska besökarna. I början. Men tyvärr så kom vi inte in till Brazilian night på Beergarden som mina nya rumskompisar (som redan ska flytta ut igen) fixat in oss på, eftersom man behövde PASS (?!). De andra krogarna vi försökte på var antingen avsedda för schoolies for the night, eller tomma eftersom ingen annan vill gå ut när de är här. Blev en ganska tidig kväll.

De andra lediga dagarna spenderades inne i Surfers med shopping, lunch (själv passade jag på att testa julspecialen på Starbucks - Gingerbread Frappuccino!), sol och bad. Igår hade vi Pizzaparty och filmkväll hos oss, mysfaktor! Massa jobbintervjuer har jag också hunnit med, men än så länge ingen perfect match...


Avspärrningen vid stranden...


Live-underhållningen på Cavill fortsätter iallafall som vanligt :)

 
Svensk kväll med köttbullar, potatismos och brunsås!

 
Frappuccino à la pepparkaka

 
Lunch på Cavill Avenue


Pizza party!

 
Hittade lite gamla träningsbilder på Andrews, tränarens, facebook. Killarna är regulars som kommer nästan varje gång, utom Max som bara jobbar. Från vänster: Chris (pensionerad gruvarbetare med lantisdialekt), Mike (eventfixare från HAWAII) och Albert (världens bästa landlord). Tjejerna kommer bara då och då, vissa har bara varit där nån gång. Man tränar så mycket eller så lite man vill :)

Dagens BULA:
B - tårtorna blir för gamla på jobbet - Emma tar med sig hem och blir tjock
U - nya housemates som vet hur man DISKAR. De två brasilianska bröderna ska flytta men två brittiska tjejer ska iallafall stanna ett tag, och de är riktigt trevliga!
L - "Hela världen för mig" - Sanna Nielsen. För alla möjligheter.
A - det här är egentligen från igår. Men kackerlackor kan flyga.