Svavel och hobbits

Längre norrut fick vi se ännu mer vulkanlandskap, med bubblande lerpooler och stinkande ånga. Vi spenderade en natt i en marae, en sorts samlingsplats för det första folket på Nya Zeeland - Māori. De dansade och sjöng för oss, bjöd på god mat och svarade på alla våra frågor om traditioner och historia innan vi somnade i en helig sal på utspridda madrasser.

Vi åkte vidare mot illaluktande men spännande Rotorua varifrån vi sen tog en guidad tur i Hobbiton, och fick se ännu mer av Sagan om Ringen i verkligheten. Vi fick höra allt om hur platsen upptäckts, byggts upp och använts. Sen drack vi öl och cider i baren the Green Dragon som riktiga hobbitar.

Efter ett snabbt lunchstopp i Auckland åkte vi mot Bay of Islands. Här spenderade vi vår sista heldag med en vandring till ett vattenfall, att strosa runt i den lilla staden och hamnen och att testa ginger crunch, som jag inte sett någon annanstans än på Nya Zeeland.

Nu har vi, efter shopping, Anzac Day-firande och en sista träff med resgruppen i Auckland landat i Coolangatta och får äntligen sova i vår egen säng.

 
 
Bubblande äggmök-lera
 
 
Några i gruppen testade att rulla ner för i en kulle i en vattenfylld plastboll i Rotorua
 
 
Māoriuppträdande
 
 
Killarna i gruppen provar på krigsdansen!
 
 
Morgon vid vår marae
 
 
Hobbiton
 
 
Bay of Islands
 
 
Whangarei Falls
 
Dagens BULA:
B - gratis pingis och gratis kakor och timtams
U - trevlig flygbolagspersonal
L - "7 years" - Lukas Graham
A - Auckland har sjukt många McDonalds, och andra snabbmatskedjor orimligt nära varandra