Great Ocean Road

I festival-och studentstaden Adelaide blev det omladdning,  sightseeing och Chinatown-middag och sen åkte vi mot fastlandets södra gräns. Vi såg spår från istiden i Hallett Cove Conservation Park, innan vi campade vid en uttorkad sjö där fåren betade bottnen, på vägen mot Mount Gambier. Framme där såg vi Blue Lake, sjön som ändrar färg varje år och nu precis fått sin vackraste blå inför sommaren, och stadens nedsänkta trädgårdar. Därifrån åkte vi upp mot Grampians National Park som bjöd på fantastiska utsikter över dalarna och bergen.

Dagen efter kom vi äntligen in på den berömda Great Ocean Road, som byggdes av överlevande soldater efter första världskriget och som är som ett enda stort minnesmonument. Vägen bjuder på historiska gamla byggnader och fyrar, små surfstäder med kända stränder och kända surfmärken som Rip Curl och Quiksilver som sina stoltheter, och framförallt otrolig natur.

Förutom att köra med havet på ena sidan och regnskogen på den andra tog vi promenader i the Otways skogar och fotade flera kalkstensformationer som London Bridge, 12 apostles och Loch Ard Gorge. Vi tog också en detour via Timboon för att ta del av regionens läckerheter och proppade i oss ost, choklad och såser.

 

 
Adelaide
 
 
Camping
 
 
Blue Lake
 
 
Grampians
 
 
 Flagstaff Hill, Warrnambool
 
 
Bay of Islands
 
 
London Bridge
 
 
12 Apostles
 
 
 Loch Ard Gorge
 
 
On the road
 
 
Memorial

Dagens BULA:
B - ännu mer utsikt!
U - sol
L - "Brother" - Matt Corby
A - Hobart är Australiens näst äldsta stadKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: