Tassie

Från bastuvärme och vattenfall, till röd öken och ödemark, till vingårdar och bondgårdar, till havet och klipporna och till sist till bergen och kylan. Tasmanien var lite som fjällen, fast med havet alldeles intill och ännu mer av Australiens blandade natur och unika djurliv. Som vanligt hade vi tur med vädret, trots att Tasmanien är lite känt för regn och kyla på vissa ställen. I Queenstown till exempel regnar det cirka 6 av 7 dagar i veckan, men när vi stannade där var det strålande sol!
 
Vår tur runt ön började i Hobart, och sen vidare till alla möjliga ställen man inte trodde kunde vara så nära varandra. Vi vandrade bland jätteträd och vattenfall i Mount Field Nationalpark, såg Tasmaniens högsta vattenfall Montezuma Falls i Tarkine Rainforest, lekte i Henty Dunes sanddyner, besökte Australiens djupaste sjö Lake St. Clair och Bay of Fires vita stränder, besteg Cradle Mountain och sedan Mount Amos i Wineglass Bay.
    Vi såg historia i väggmålningarna i "the town of murals", Sheffield, och i skulpturerna i träden i Legerwood, som gjorts till minne av de förlorade från första världskriget.
    Djurlivet fick vi uppleva extra nära i Bonorong Wildlife Sanctuary, där vi matade glupska kängurur och klappade en koala och en vombat, och under en guidad tur i mörkret då pingvinerna kom tillbaka efter dagens fiske på kvällen i Bicheno.
 
Det känns som att allt du kan se och göra i världen går i Australien, och jag är så glad för allt vi får uppleva, hur många nudelpaket vi än äter och kanelburkar vi återanvänder. Den där känslan i magen, och sen en rysning genom hela kroppen, när man står på en bergstopp och ser ut över turkost vatten där pyttesmå delfiner leker, när man simmar i ett akvarium utan väggar eller när man ser ett näbbdjur för första gången, det är en känsla man inte kan tröttna på!
 
 
Russell Falls
 
 
Lookouts i bergen
 
 
Vägen till Montezuma Falls
 
 
Henty Dunes
 
 
Cradle Mountain
 
 
Tree carvings
 
 
Bicheno blow-hole
 
 
Wineglass Bay
 
 Dagens BULA:
B - vårsol i Melbourne
U - utegym
L - "Can't Feel My Face" - The Weeknd
A - lita inte på gps-tanten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: