Vinaka Fiji

Även om vi hade en underbar vecka i Fiji, så har vi blivit alldeles för bortskämda med underbara platser att vi inte ser det som en av platserna vi vill återvända till. Visst är Fiji-borna glada, avslappnade och välkomnande som det sägs, men vi fick känslan av att många mest var så för att få turisterna att spendera pengar. Mot slutet av resan nästan skrek jag "NO" när den 70:onde försäljaren i rad sa "Bula, how are you, have a look inside please."

Men vi har haft en hel del bra upplevelser också. Efter att ha spenderat första dagen i staden Nadi, desperat letandes efter en  billig kamera, blev vi på lördagsmorgonen upphämtade av Feejee Experiences buss. Med världens bästa guide och tio andra utlänningar tog vi sedan båten till Robinson Crusoe Island. Dagen och kvällen där bestod av kokosnötsplockning, öppning och matlagning, snorkling, kajakpaddling, Fijiansk buffé, dans och eldshow, kavadrickande och "dusch" under en hink som man fick fylla själv. Bäst.

Nästa morgon tog vi båten tillbaka för att fortsätta vår fyra-dagars resa runt den största av Fijis öar, Viti Levu. Det blev en hel del bussåkande, fast med en väldigt fin utsikt. En sak jag fått klart för mig under den senaste tiden är att de där overkliga vyerna man sett på kort faktiskt finns på riktigt, och de får det att kittlas i magen när man ser dem med egna ögon. Men höjdpunkterna bestod av djungelvandring, bad och klättring i vattenfall, snabbbesök i huvudstaden Suva, kavaceremoni i byn Nasautoka där vi också fick besöka en skola och bli underhållna av världens sötaste barn och dessutom fick testa bilibili rafting (bambuflottar), ett stopp vid den sista kannibalens grav, sockerrörs-och bärpallande och till sist ett dopp i hotsprings och mudpools efter att ha kladdat in sig med lera.

Nu är vi ännu en gång hemma hos Albert och laddar om, träffar vänner och lite oskyldigt besöker lokala universitet på öppet hus. Om några dagar tar vi vår utslitna men envisa bil ända upp till Darwin och vildmarken. Självklart lyckades vår vanliga tur fixa så att vi på flyget hem hamnade bredvid en pratglad kvinna med en kontaktrik bror i Darwin, och vi steg av med en lapp med hans namn och telefonnummer. Om och vad det leder till får vi se.

 
Kokosnötsöppning


Dans med vapen som inte alltid var under kontroll. "We are no professionals."


Solnedgång på Robinson Crusoe Island


Djungelvandring som avslutades med båt

Traditionell lunch i byn med bland annat kassava, taroblad och BANAN!

Barnen :)

Norra Viti Levu

Mudpools!

Kokosnöt! Denna gång med vodka...mums!

Dagens BULA: (OBS; "Bula" betyder hej, och en hel massa annat, i Fiji. Snacka om ödet! "Vinaka" betyder tack. Så ni vet.)
B - hemmakänsla
U - funkar inte mobilen/datorn/vadsomhelst - ge den/det till Max och problemet är löst
L - "You're gonna miss me (The Cup Song)" - Lulu and the Lampshades
A - om man är utan sin telefon inklusive åtkomst till internet i över en vecka, så missar man faktiskt inte alls mycket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: