International week

den här veckan va de international week i skolan. så jag fick prata om sverige istället för att ha lektion, tre gånger :) i onsdags pratade jag o jess från tyskland på en japansk lektion, men de va mest läraren som va intresserad o frågade grejer. o så visade hon skolans tidning, där vi va med.



haha sen en bild på min körlärare från halloween!


på lunchen fick alla utbytesstudenter sitta i the auditorium, vid ett bord med vårt namn o land skrivet på en skylt framför oss, o svara på frågor. hahah kändes lite konstigt. de va första gången dom gjorde nåt sånt på skolan o de kom ingen först, men sen rullade folk in. vissa hade mer seriösa frågor än andra, men kul att höra alla svar. vi är 10 utbytesstudenter, 3 från tyskland, 2 från sverige, 1 från spanien, 1 från italien som är ny, 1 från schweiz, 1 från hong kong o 1 från serbien.

på tordagen hade jag en lektion själv. dom sa åt mig att ta med svensk musik dit, så tog med skivan med svenska sånger o den med jullåtar jag gjorde till scott o nikki, o trodde att jag skulle prata med nån sorts musikklass. men nej, de va en specialklass..men den va typ den roligaste att prata inför för dom hade 150 frågor o tyckte de va kul med musiken, o sen ville dom att jag skulle skriva nåt på svenska på tavlan :) sen hade jag o jess en lektion igen, med nån dataklass tror jag. alla har typ samma frågor; när man får dricka o köra bil, va vi har för mat, vår favorit restaurang här, om de va som vi förväntade oss att komma hit, va som är annorlunda osv

på lunchen va de thanksgiving dinner. tror jag aldrig ätit så mycket i den skolan förut, o aldrig nåt så konstigt. potatismos är ju normalt, o bröd o äppelpaj, men sötpotatis med marshmellows?? americans.
medan vi åt satt vi iaf o sa åt folk att spela ett spel dom hade gjort, som gick ut på att man fick ett nummer, som matchade ett nummer på en världskarta, o så skulle man säga vilket land numret va på. om man gissade rätt fick man en sucker - en klubba :) o så delade vi ut fler land-lappar. alla skulle ha en lapp klistrad på tröjan med sitt land på, eller alla ens nationaliteter. efter skolan va de fototagning med cheerleadingen, o sen kolla träning



i fredags va de träning in tha weight room, där vi fick skriva ner hur mycket vi kunde ta i olika övningar, (pull-ups, squats..) o sen övade vi the competition team dance. kanske kanske får jag va med i the comp team...hoppas hoppas! sen åkte vi hem, nikki o scott åkte till baren medan jag kollade film o åt svenska pannkakor med glassss (a)

sen frågade scott om jag hade nåt planerat för lördagen, när jag sa nej sa han att han hade en överraskning, o jag skulle va klar klockan 10 på morgonen. nikki fick inte heller veta va de va, men han sa att de skulle få oss att sluta tänka på den där julgranen vi tjatar om :)

så på lördagen blev de donken frukost o sen överraskniiing. svängde in på en väg med en massa planterade granar. vi skulle köpa en riktig gran :) vi valde en o sen fick scott såga ner den. medan vi gick o kollade började de snöa också, julstämning!! sen åkte vi o köpte mera julgransljus, fot till granen, hundmat, julstrumpa till mig (yayyyyy!) o julkläder o julklappar till hundarna :)




sen julpyntade vi! redan, jag vet, men här är vi tidiga o jag klagar inte! dom hade inga kulor i granen, bara en massa olika figurer dom fått varje år i julklapp, typ scooby-doo på motorcykel o annat kul. när vi klätt granen tog nikki fram alla hennes snögubbar. hon är ju värre än mormor med hennes tomtar! hon hade runt 150 st i alla former, love it! jag hjälpte henne att sätta upp dom, o sen hängde hon upp min nya superfina julstrumpa o kings o myas :)

medan jag tog kort kom jag på att jag inte visat deras stora movie collection. dom hade runt 800 när jag kom, men dom har säkert köpt 20 nya sen dess...är lite efter med att kolla film, skulle kolla runt 3 om dagen för att hinna med alla på 10 månader



o sen, när jag ändå va igång, tog jag lite mer kort på saker jag glömt visa



mina nya mysiga tofflor (o strumporna jag fick av mina bästaste bästa vän förra året :)), min fina vägg där jag sätter upp alla kort o grejer, som de nya vykortet från mormor o morfar ÄLSKAR ER!!!!,  o min nya tv :)

hann också skypa med syster ett tag, innan internet dog. sen snöade de ännu mer



idag va de chill/städdag. gick en promenad på min fot som börjar bli riktigt bra, o sen hjälpte jag nikki att laga mat :) den här veckan är de bara skola 2 dagar o sen är de THANKSGIVING BREAK!!!!!!!! enligt scott är thanksgiving den dagen man äter mest på hela året...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: